حواریون چه کسانی بودند؟

حواریون چه کسانی بودند؟

حواریون چه کسانی بودند؟

حواریون دوازده نفر از یاران مخصوص حضرت عیسى (علیه السّلام) بودند که بعضى از آنها لغزش پیدا کردند. نامهایشان چنین بود: پطرس، اندریاس، یعقوب، یوحنّا، فیلوپس، برترلولما، توما، متّى، یعقوب بن حلفا، شمعون ملقّب به «غیور»، یهودا برادر یعقوب، و یهوداى اسخریوطى که.............

 

حواریون چه کسانی بودند؟

حواریون دوازده نفر از یاران مخصوص حضرت عیسى (علیه السّلام) بودند که بعضى از آنها لغزش پیدا کردند. نامهایشان چنین بود: پطرس، اندریاس، یعقوب، یوحنّا، فیلوپس، برترلولما، توما، متّى، یعقوب بن حلفا، شمعون ملقّب به «غیور»، یهودا برادر یعقوب، و یهوداى اسخریوطى که به حضرت عیسى (علیه السّلام) خیانت کرد.(۱)

آنها با این که ایمان آورده بودند مى‌خواستند با دیدن معجزه دیگرى از عیسى (علیه السّلام) که آن هم مربوط به آسمان باشد قلبشان سرشار از یقین گردد، به عیسى (علیه السّلام) عرض کردند: «آیا پروردگار تو مى‌تواند مائده‌اى از آسمان (یعنى غذایى از آسمان) براى ما بفرستد؟»

این تقاضا که بوى شک مى‌داد، حضرت عیسى (علیه السّلام) را نگران کرد، به آنها هشدار داد و فرمود: «اگر ایمان آورده‌اید از خدا بترسید

حواریون گفتند: «ما مى‌خواهیم از آن غذا بخوریم تا قلبمان سرشار از اطمینان و یقین گردد و به روشنى بدانیم که آن چه به ما گفته‌اى راست است و بر آن گواهى دهیم

هنگامى که عیسى (علیه السّلام) از حسن نیت آنها آگاه شد، به خدا عرض کرد: «خدایا! مائده‌اى (سفره‌اى از غذا) از آسمان براى ما بفرست تا عیدى براى اول و آخر ما باشد، و نشانه‌اى از جانب تو محسوب شود، و به ما روزى ده که تو بهترین روزى دهندگان هستى

خداوند به عیسى (علیه السّلام) وحى کرد: «من چنین مائده‌اى را بر شما نازل مى‌کنم، ولى باید متوجه باشید که مسؤولیت شما بعد از نزول این مائده، بسیار سنگینتر خواهد بود. اگر پس از مشاهده چنین معجزه آشکارى هر کس از شما به راه کفر رود، او را آن چنان عذاب کنم که هیچ کس را آن گونه عذاب نکرده باشم.»(۲)

مائده نازل شد، و در میان آن چند قرص نان و چند ماهى بود و چون مائده در روز یکشنبه نازل شد، مسیحیان آن روز را روز عید نامیدند، و در دعاى حضرت مسیح (علیه السّلام) نیز آمده بود: «مائده موجب عید براى ما شودیعنى ما را به خویشتن و به وجدان و سرنوشت نخستینمان بازگرداند که براساس توحید و ایمان است.

روایت شده: پس از چند بار نزول مائده، خداوند به عیسى (علیه السّلام) وحى کرد: «مائده را براى تهیدستان قرار بده نه ثروتمندانعیسى (علیه السّلام) چنین کرد، ثروتمندان به شک و تردید افتادند، و مردم را در مورد معجزه بودن مائده به شک انداختند.

خداوند ۳۳۳ نفر از مردان آنها را به صورت خوک، مسخ نمود که حرکت مى‌کردند و کثافات را مى‌خورند. بستگان آنها گریه کردند و دست به دامن حضرت عیسى (علیه السّلام) شدند، ولى آنها بعد از سه روز به هلاکت رسیدند.(۳)


نمونه‌اى تواضع حضرت عیسى ( علیه السّلام )

روزى عیسى (علیه السّلام) به حواریون (اصحاب نزدیک و خاص) خود فرمود: من کارى با شما دارم، آن را انجام دهید.» (از آن جلوگیرى نکنید.)

حواریون: کارت را انجام بده، ما آماده هستیم.

حضرت عیسى (علیه السّلام) برخاست و پاهاى آنها را شست، آنها عرض کردند: «اى روح خدا! ما سزاوارتر به این کار هستیم

حضرت عیسى (علیه السّلام) فرمود: سزاوارترین انسان به تواضع و فروتنى، «عالِم» است، من این گونه به شما تواضع نمودم، تا بعد از من، شما نسبت به مردم، این گونه تواضع کنیدآن گاه عیسى (علیه السّلام)افزود:

«بِالتَّواضُعِ تَعْمُرُ الْحِکْمَة لا بِالتَّکَبُّرِ؛ وَ کَذلِکَ فِى السَّهْلِ ینْبُتُ الزَّرْعُ لا فِى الْجَبَلِ؛ بناى حکومت با تواضع ساخته مى‌شود، نه با تکبر، و هم چنین زراعت در زمین نرم مى‌روید، نه در زمین سخت.»(۴)

--------------------------------------------------------

۱- به خاطر سى پاره نقره که دشمن به او رشوه دادند، مکان عیسى ( علیه السّلام ) را به دشمن نشان داد.

۲- مضمون آیات ۱۱۲ تا ۱۱۵، سوره مائده.

۳- بحار، ج ۱۴، ص ۲۹۲ و صفحه ۲۶۰ تا ۲۶۵.

۴- اصول کافى، ج ۱، ص ۳۷.

۰ ۰ ۱۳ دیدگاه

دیدگاه‌ها (۱۳)

ازتون ممنونم

پاسخ:

۲۱ آذر ۹۲، ۲۲:۲۶
سلام
خواهش میکنم.

باتشکر فقط علامه طباطبایی یهودای اسخریوطی راازحواریون نمیدان او یک مسیحی بوده ولی از حواریون نبوده است به تفسیر المیزان رجوع شودودرخلاصه تفسیر المیزان ونمونه عباس پورسیف درباره ی ایه 52 ال عمران قران ازایمان خالص حواریون  واینکه به آنان وحی می شده خبرداده است

پاسخ:

۱۰ تیر ۹۴، ۲۱:۵۶
ممنون از پاسخ شما
چشم بررسی میکنم.

سلام

اطلاعات مفیدی بود

بسیار ممنونم

پاسخ:

۸ شهریور ۹۴، ۲۰:۵۳
سلام 
خواهش میکنم

عالی و بسیار مفید مرسی

پاسخ:

۲۶ آذر ۹۴، ۱۵:۳۹
سلام خواهش میکنم.

ممنون از زحمات شما.
ببخشید آیا بین دوازده نفر حواری ایرانی هم بوده است؟

پاسخ:

۲ دی ۹۵، ۲۳:۴۷
خدای متعال در ارتباط با گستره رسالت حضرت عیسی(ع) می‌فرماید: «وَ رَسُولاً إِلى‏ بَنی‏ إِسْرائیل ...»؛ و (او را به عنوان) رسول و فرستاده به سوى بنى اسرائیل (قرار داده، که به آنها می‌گوید:) من نشانه‌‏اى از طرف پروردگار شما، برایتان آورده‏‌ام من از گِل، چیزى به شکل پرنده می‌سازم سپس در آن می‌‏دمم و به فرمان خدا، پرنده‌‏اى می‌گردد ...
ظاهر چنین آیاتی نشانگر آن است که   تنها رسول بر قوم بنى اسرائیل بوده.

خیلی آموزنده است ممنونم 

فاطمه خانم

۱۹ تیر ۹۶ ، ۱۹:۵۷
واقعا خداادمارو تبدیل ب خوک کرد؟ 
منابعش درسته؟ 

پاسخ:

۲۰ تیر ۹۶، ۱۹:۴۸
سلام

 مسخ به چه صورت است؟ آیا "انسانها مسخ شدند". یعنی واقعا حیوان شدند؟ توضیحش را عرض می‏‌کنم: یک مطلب مسلم‏ است و آن این است که انسان اگر فرضا از نظر جسمی مسخ نشود تبدیل به‏ یک حیوان نشود به طور یقین از نظر روحی و معنوی ممکن است مسخ شود تبدیل‏ به یک حیوان شود و بلکه تبدیل به نوعی حیوان شود که در عالم، حیوانی به‏ آن بدی و کثافت وجود نداشته باشد.



سوالی داشتم
آیا از حواریون حضرت عیسی شخصی میگن که حواری گیلالنی بوده اگر هست لطفا کمی توضیح درباره اش میدهید

پاسخ:

۲۷ آذر ۹۷، ۱۵:۱۸
سلام

روایاتی که به صورت عام، به جایگاه برجسته‌ی حواریان، پرداخته‌اند

به طور کلی در احادیث اسلامی، حواریان مسیح، افرادی با اخلاص دانسته شده‌اند که با پند و اندرز خویش، مردم را از دام گناه می‌رهانیده‌اند.

آنان همواره در یاری خدا و پیامبرش حضرت مسیح، شتابان بودند و هرگز در آنان ضعف، سستی و تردید، راه نداشت.آنان با بینش، قدرت، کوشش و تلاش، حضرت عیسی را یاری می‌کردند.

بنابر این،مطلبی درمورد ملیت یا قومیت این افراد حرفی به میان نیامده.


منظور از خوک رفتار خوکگونه هست نه تبدیل شدن به حیوانی به شکل و شمایل خوک!!!  

سلام خیلی خوبه

پاسخ:

۲۹ مهر ۹۹، ۲۰:۵۶
سلام
تشکر

عالی و مفید بود

پاسخ:

۲ آبان ۹۹، ۲۲:۲۱
سلام
خواهش میکنم.

مرسی اطلاعات خوب بود برای من که می خواستم راجب دینم بیشتر بدونم 


ممنون از اطلاعاتی که بیان میکنید.. 


ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">

آخرین مطلب
پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
پیوندهای روزانه
پیوندها